producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

FAQ: Solar Raptor UVB lamp een goede lamp?

De Solar Raptor UVB lamp is een zeer goede UVB en warmtelamp in één. Eigenlijk tot nog toe één van de beste die er zijn. Natuurlijk zijn er ook andere merken die hier heel dichtbij liggen . Wel moet u rekening houden met het feit dat bij dit soort lampen een ballast nodig. Deze zijn er in 3 varianten namelijk: 35watt, 50watt en 70watt. Dit is een voorschakel apparaat die de lamp aan zet. Als je hem namelijk gewoon in een fitting stopt, zal de lamp absoluut niet aan gaan.

Solar Raptor beschikt ook over lampen die zowel warmte als UVB uitstoten zonder dat er een ballast voor nodig is. Dit zijn de zo gehete kwikdamplampen. Deze kwikdamplampen zijn in de wattages 80watt, 100watt en 160watt te krijgen.

Wat erg belangrijk is voor de Solar Raptor kwikdamplampen  is dat hiervoor een porseleinen fitting gebruikt voor moet worden, dit omdat deze lampen erg warm worden vanzichzelf . Een fitting van bijvoorbeeld bakeliet zal snel kapot gaan en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Prijstechnisch zijn de kwikdamplampen wat interessanter omdat ze tussen de 25 en de 50 euro inliggen echter zijn deze type lampen iets gevoeliger, omdat de mechaniek nogal compact is.

Een alternatief op de lampen van Solar Raptor kan de Bright Sun zijn van Lucky reptile. Tevens passen allebei de lampen op elkaars ballast, om het toch weer iets makkelijker te maken.

Tegenwoordig worden de reptech kwikdamplampen steeds populairder. Dit komt, omdat het een kwalitatief goede lamp is en de prijs erg gunstig ligt. Er wordt zelfs al vaak gesproken dat de reptech lampen even goed zijn als die van Solar Raptor