producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.
Geschiedenis van reptielen en terrarium speciaalzaak de Blue-Lagoon

Reptielenwinkel 'Blue-Lagoon' is sinds 1996 actief in de reptielen branche. Pieter Visser, de eigenaar, begon als stagiair bij het bedrijf, dat toen nog "Reptile Lab" heette. Het bedrijf verkocht in die tijd vitamen en mineraalpreparaten voor reptielen. Op 17 jarige leeftijd, nog zeer jong, kreeg Pieter de kans om het bedrijf over te nemen. Gedreven als altijd, besloot hij de sprong te wagen.  

Pieter zijn interesse voor reptielen ontstond toen hij met scheersteentjes langs de waterkant stond te scheren. Tot het gebeurde dat uit deze scheersteen ineens 4 pootjes staken. Het was geen steen! Nee, het was een waterschildpad. Deze ging mee naar huis en er moest een bak voor komen. Een schildpadden terrarium. In huis had de familie Visser nog oud glas staan en Pieter toverde daar al snel een mooie bak uit voor zijn nieuwe aanwinst. Dit bleef niet binnen de deuren van huize Visser. Iedereen uit de buurt wist dat Pieter een waterschildpad had en al snel stond Pieter ook voor andere mensen terraria en aquariums te bouwen. 

Na overname van "Reptile Lab" besloot Pieter de naam van het bedrijf te veranderen in Reptile Farm 'The Blue Lagoon'. Met het oog op een toekomstige website bleek deze naam uiteindelijk toch niet handig. De naam werd afgekort naar 'Blue-Lagoon' en een bijpassend logo, voorzien van het hoofd van een Wateragaam, werd ontworpen.

In de tussentijd werd er hard gewerkt aan de 'Terrarium Designer'. Dit programma werd gebouwd in Excel en was bedoeld om op een eenvoudige manier offertes voor klanten op te kunnen stellen. Ruim 3 jaar later, en vele uren aan testen en calculaties verder, was de Terrarium Designer klaar voor gebruik.   

De bouw van terraria was op dat moment booming business in de terrarium wereld. Zeker met de 3D-achterwanden die Pieter steeds vaker ging maken. Al gauw werd de terrariumbouw uitgebreid en kwam er een nieuwe werkplaats, met nieuwe collega's. 

Het bouwen van terraria werd steeds verder geprofessionaliseerd en er was behoefte aan een online versie van de Terrarium Designer. Maar vind maar eens iemand die een Excel programma in een applicatie kan gieten. Een oud stagiair, Elmar, met een eigen webshop en meer ervaring in de online wereld, dook op en samen met Elmar en een andere oud medewerker, Fred, heeft Pieter de eerste stappen gemaakt richting een online versie van de Terrarium Designer. In 2010 realiseerde dit uiteindelijk in de bouw van een gehele nieuwe webshop, met een Terrarium Designer Flash Applicatie.

Met de bouw van deze applicatie werd het voor klanten mogelijk om zelf online een terrarium te ontwerpen en direct inzicht te krijgen in de prijs. Het werd mogelijk om zelf maten en opties toe te voegen en deze direct in de Terrariumdesigner te bekijken. Zowel het aanvragen van een offerte, als direct bestellen van het ontwerp werd mogelijk. Ook daar is weer een bekende uit de reptielen wereld herrezen. Elly, wel bekend als standhouder en forum beheerder van Repti-Morph.nl. Een kweker van Luipaardgekko's is ons team komen versterken. Zij is inmiddels samen met Fred verhuist naar Made en leven samen gelukkig met een kleine.

Hierna is de dierenverzorging en de verkoop gesplitst. Voor de dierenverzorging hebben we Shirley aangenomen. Van huize uit een echte dierenliefhebber 'moederoverste over de dieren van de Blue-Lagoon momenteel'. Laura heeft de winkelverkoop op zich genomen. Haar zul je tevens veel zien op beurzen.

Nu, na ruim 20 jaar, is Blue-Lagoon de specialist in terrariumbouw en reptielen, met verkoop door heel Nederland, België en omstreken. Zowel particulieren als handelaren weten de Blue-Lagoon voor terraria te vinden. En ook voor alle andere producten in het assortiment kunnen zij bij de Blue-Lagoon terecht.

De Toekomst
De toekomst is niet te voorspellen, maar één ding is zeker... het einde van de groei van de Blue-Lagoon is nog niet in zicht. Ieder jaar ontwikkelt de Blue-Lagoon zich verder en steeds meer detaillisten doen hun inkopen bij de Blue Lagoon. De uitdaging om te groeien op de online markt blijft. Met een zeer breed assortiment en de juiste prijs- en kwaliteitsverhoudingen proberen wij iedereen kennis met ons te laten maken.

Kortom: de toekomst staat open voor nieuwe belevenissen... en niks zal ons tegenhouden dit avontuur ieder jaar op nieuw te beleven!