producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.
Paludarium inrichting en advies

Het verwarmen van uw kikkerbak
Veelal moet de verlichting, zoals tl buizen al voldoende warmte geven voor de kikkers. Dit moet in een afgeschermde lichtkap zijn, waardoor de warmte wat beter in de bak blijft en door het gaas heen naar beneden komt. Daarnaast kunt u uw water verwarmen als er een laag water in zit. Hiervoor hebben wij verwarmingselementen in 25 watt NANO, dus extra klein verkrijgbaar. Deze moet ook worden afgeschermd door middel van een stuk rooster of een afgezet stuk, waardoor de dieren er niet bij kunnen komen.

Zie tekening hieronder:

Gigkikker paludarium bouw plattegrond tekening

U kunt hierbij bijvoorbeeld het landgedeelte opvullen met speciale klei korrels, verkrijgbaar in de terrariumwereld. Deze korrels absorberen extra veel water waardoor uw water gedeelte minder snel droog komt te staan. De wand van het water kunt u opbouwen door middel van een glazenwand, te zetten in iedere vorm neer te zetten hoe u de oever wilt vormen. De glazenwand kunt u dan bekleden met een achterwand plaat zoals die in aquaria ook gebruikt wordt. Dit zorgt voor een nette afwerking. Het glas hoeft niet helemaal aan te sluiten op de wanden, zodat hier nog water tussendoor kan vloeien en in de kleikorrels terecht komt. Zo hebben de planten een goede voedingsondergrond en uw paludarium wordt hierdoor ook gedeeltelijk gefilterd door de wortels van de planten.


De waterpartij
De pomp moet er 1 zijn met voldoende opvoercapaciteit, waarmee u een waterval of beekje kunt creeëren. Pompen die u hiervoor kunt gebruiken zijn kleine filterpompjes van ± 100-350 liter per uur, met een waterval van ongeveer 40-50 cm is dit goed haalbaar. Ook veel gebruikte pompen hiervoor zijn die van Eheim.

Vanaf het pomp gedeelte kunt u een pvc buizen lijn of buisjes die bij aquaria gebruikt worden aanleggen achter de achterwand. Met 1 of meerdere uitgangen moet u zorgen dat hier altijd een kraantje tussen zit, waar u bij kunt, welke uit uw achterwand naar voren moet komen. Zodat u later uw waterpartij kunt regelen en de drukverschillen tussen hoog en laag kunt opvangen. Bij de uitstroom van uw pvc buis kunt u een houten stronk (let op, niet een van buiten) zoals kienhout of mopani wood, in uw achterwand of bak verwerken, waarlangs het water terug kan stromen naar het watergedeelte onderin uw paludarium.


De achterwand
U kunt deze houtstukken verwerken met diverse materialen. Bijvoorbeeld te gebruiken zijn:Repti-Wall Repti-Wall uitvoer waterval watervaste achterwand Repti-Wall kneedbare achterwanden voor paludaria

Na het vervaardigen van uw eigen achterwand kunt u diverse planten in uw paludarium gaan verwerken. Zo wordt op de bodem veelal verschillende mossoorten of varenachtige plantjes geplaatst, die goed tegen vocht kunnen. Veel gebruikt worden natuurlijk ook de varenwortel producten, deze zijn er in heel veel verschillende mogelijkheden, en hebben we plaatjes van 50x20 cm om op de achterwand te plakken. Het leuke van varenwortel is dat wanneer je deze goed bevloeit en steeds vochtig houdt, er na verloop van tijd echte varens op uw achterwand gaan groeien. En in combinatie met mossen is dit natuurlijk een zeer natuurgetrouw aanzicht en wordt geen enkel paludarium hierdoor het zelfde. Varenwortel is dan ook verkrijgbaar in:

  • Varenwortel plaatjes, dik en dun 2 tot 4 cm dik
  • In afgezaagde stukken van de stam, van 1 meter met een wat ronde oppervlakte in een breedte van 20-25cm.
  • Varenwortel schijven, genoemd frisbee's van ± 30 cm rond.
  • Varenwortel bekers, potjes in 3 maten verkrijgbaar.
  • Varenwortel grotjes, voor het verschuilen van de beestjes natuurlijke omgeving.


Wanneer u alles goed vochtig wilt houden moet u verder met de instructie pagina van producten van verneveling en beregening.