producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Beste terrariumliefhebber, welkom bij de terrariumdesigner.


You dream it, we build it!


Volg hier de uitleg over hoe de terrariumdesigner werkt:
TIP! de terrariumdesigner werkt het best in Firefox


STAP 2: DIMENSIES VAN HET TERRARIUM

Keuze 1:  Dimensies van het terrarium

Hoe groot uw terrarium moet worden, verschilt per diersoort. Voor een Baardagame bijvoorbeeld, is 120x50x60cm een mooie maat, maar als je een Wateragame neemt heeft u juist een hoog terrarium nodig van bijvoorbeeld 120x60x160cm. Informeer dus eerst wat de behoefte van uw dier zijn voordat u kijkt naar waar in uw huis, het terrarium het mooist staat.

Hier kiest u de dimensies (afmetingen) van uw terrarium. Schuif met de driehoekjes naar links of naar rechts voor de gewenste afmetingen. U kunt uiteraard ook gewoon de gewenste maat zelf invullen (rechts van de schuifbalkjes).

In het 3D model ziet u duidelijk de verhoudingen van het terrarium veranderen zodra u een andere maat invoert.
Mocht het 3d model buiten het venster verdwijnen omdat hij te groot wordt, dan kunt u gemakkelijk via de +/- iconen, op het 3D model in of uitzoomen. 

Wilt u een terrarium dat groter is dan 255 cm, dan zal dat niet gaan via de Terrariumdesigner. Dit komt omdat onze standaard plaat maat 255x160.5 cm is. Dit houd niet in dat we niet groter maken. We maken vaak bakken die ruim 3 meter zijn. Echter moet dit met de hand berekend worden. U kunt dan het beste een mail sturen naar info@blue-lagoon.nl waarna wij u verder zullen helpen met uw wensen.

 

Keuze 2: Glasdikte

Bij deze optie kunt u kiezen voor de glas dikte. In het drop down menu ziet u de diverse diktes die mogelijk zijn. De glasdiktes gaan van 4 mm tot 19 mm dik. Bij de optie kunt u het volgende regelement aanhouden.

    1. Terraria tot 100 cm breed kunnen worden gemaakt van 4 mm glas, daarna wordt als advies gegeven om 6 mm glas te gebruiken. Bij grotere afmetingen dan 160 cm, raden wij u 8 mm of dikker aan.
    2. Water in uw terraria kan vanaf 6 mm met een maximale waterpeil van 15 cm. Wanneer u een hoger waterpeil wenst, dan raden wij 8 mm of dikker glas aan. (zie tabel hieronder)
 

 

Waterpeil (cm)

Glasdikte (mm)

tot 25 cm

6 mm

50 cm

8 mm

60 cm

10 mm

75 cm

12 mm

95 cm

15 mm

115 cm

19 mmWe zijn hier van standaard maten uit gegaan als u grote maten heeft is het te adviseren om dikker glas te nemen.
tevens moet u altijd voor aquaria bij stap 9 kiezen voor de stabilisatie stroken. Door de waterdruk zal het glas uit gaan zetten. Door boven in stabilisatie stroken te plakken voorkomt u dit. De stroken zijn 5 cm dik, en staan haaks op de voor en achterruit.

 

De schuifruiten van de terraria worden standaard van 4 mm glas gemaakt. Het is geen probleem om ze dikker te maken. Als u dit aangeeft bij de opmerkingen dan kunnen we hier een gerichte offerte voor maken. Als uw terrarium hoger is dan 1 meter plaatsen we boven de schuifruiten ook een schot zodat deze niet te groot worden. U zie dit ook in het 3d model. Mocht u liever schuifruiten hebben tot boven aan, dan kunt u voor een rolgelijdersysteem kiezen. Mocht u dit willen, dan kunt u dit bij de opmerkingen vermelden zodat wij daar een gerichte prijs voor kunnen geven.

Als het terrarium breder is dan 90 cm krijg u standaard een stabilisatie strook van 5 cm zodat uw terrarium niet doorzakt.
bij terraria zonder hoekstrips word deze altijd voor het bovenste schuifprofiel geplaatst, en bij terraria met hoekstrips, achter het bovenste schuifprofiel.