producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Beste terrariumliefhebber, welkom bij de terrariumdesigner.


You dream it, we build it!

Volg hier de uitleg over hoe de terrariudesigner werkt:
TIP! de terrariumdesigner werkt het best in Firefox 

STAP 6: VERLICHTING


Verlichting in een terrarium is van groot belang voor uw reptiel.

 • een reptiel is een koudbloedig dier die afhankelijk is van externe warmte.
 • door de warmtestroom van uw lamp krijg u een verse luchtcirculatie in uw terrarium.
 • planten die hebben licht nodig voor fotosynthese 
 • het naboodsen van seizoenen 

 

Fittingen

U kunt hier kiezen voor diverse fittingen.

 • Kleine fitting E14 deze worden vaak gebruikt voor spinnen terraria 
 • Grote fitting E27 deze zijn van bakkliet gemaakt en is verstandig tot 60 watt lampen te gebruiken let op het rooster moet groter zijn dan 4 cm om hem te monteren.
 • Porseleinen fitting E27 zodra u HID en of kwikdamplampen gebruik is dit een must en lamen boven de 60 wat aan te raden let op het rooster moet groter zijn dan 4 cm om hem te monteren.
 • U kunt er ook voor kiezen om led verlichting in uw bak te laten maken. Deze ledjes dienen in principe als nachtverlichting voor uw terrarium. Deze optie staat echter niet aangegeven in de terrarium designer. Mocht u graag led in uw terrarium willen dan kunt u dit aangeven bij de opmerkingen.

 

Klik eerst op fitting toevoegen. U ziet in het witte venster het woord “Fitting 1” tevoorschijn komen. Ook in het 3d model ziet u nu een fitting verschijnen. U kunt zoveel fittingen toevoegen als u wilt.


Als u meerde fittingen kies worden ze automatisch verdeelt over de breete van het terrarium. nu is het van groot belang dat uw diertje een warme en een koude kant in het terrarium heeft. als u een spiraal als UVB lamp gebruikt moet deze naast uw warmste lamp hangen omdat het diertje de warmte op zoek en niet het licht van de UVB lamp.
in de opmerkingen kan u aangeven dat u bv de fitting naar een zijkant toe wilt hebben en of dat u de UVB lamp direct naast uw warmte lamp wilt hebben. Bij roosters van 17 cm diep kunnen we de fittingen ook achter elkaar zetten als u wilt.

 

Lichtkapjes

Met een licht kap zorgt u ervoor dat u niet direct in de lamp kijkt zeker met een UVB lamp kan dit hinderlijk zijn voor uw ogen. Tevens dient het ook om de warme luchtstroom achter het kapje omhoog te laten stijgen voor een betere luchtcirculatie in uw terrarium. als u voor een bescherm kapje kies voorkomt het dat uw dier zig kan verbranden aan de lamp. Alle kapjes zijn zwart gespoten aan de buitenzijden en van binnen reflekterent.


U kunt de volgende opties kiezen:

 • Geen kapje
 • Gespoten kapje deze word het meeste gebruikt en is geschikt voor alle normale lampen
 • 3D kapje deze wordt vaak gebruikt als u gebruik maakt van HID of kwikdamplampen 
 • Bescherm kapje deze word vaak bij slangen gebruikt en of dieren die geneigt zijn op of om de lamp te gaan zitten. Het is een bol kapje met een gazen rooster aan de onderzijde.

Uiteraard zijn er nog meer lichtkappen die u kunt die kiezen bij terrariumdesinger artikelen in de webshop.


Om een lichtkapje toe te voegen klikt u op de fitting in het witte venster die u wilt aanpassen (bijvoorbeeld Fitting 1). Zodra u deze aanklikt komen de verschillende opties voor de lichtkapjes in beeld waar u uit kunt kiezen. Zodra u een lichtkapje aanklikt, verschijnt deze ook in de 3d module. Mocht u teveel fittingen toegevoegd hebben, dan kunt u deze gemakkelijk verwijderen door de fitting aan te klikken die u niet wilt, en vervolgens te klikken op “Fitting verwijderen”.Tl armatuur

U kunt ook kiezen voor een tl armatuur. Wij monteren dan het armatuur aan het rooster en zorgen er voor dat u alleen de tl er in kan monteren en de stekker in het stopcontact moet doen. we monteren altijd de grootste maat tl armatuur erin wat de breedte van het terrarium toe laat. U kunt ook voor een lichtkap, tl buizen, upgrades naar T5 verlichting ect. kijken bij terrarium designer Gadgets in de webshop.

Mocht u een tl armatuur willen dan kunt u deze net als een fitting gemakkelijk toevoegen door op het knopje “TL armatuur toevoegen” te klikken.