producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Beste terrariumliefhebber, welkom bij de terrariumdesigner.


You dream it, we build it!

Volg hier de uitleg over hoe de terrariudesigner werkt:
TIP! de terrariumdesigner werkt het best in Firefox 

STAP 8: Scheidingen

 

Vaak als u meerdere terraria heeft staan wordt er vaak gekozen om een terrarium in een of meerder compartimenten te verdelen. Dit zijn de zo genoemde opfokbakken en of spiderstreets. In de terrarium designer kunt u kiezen voor 1 scheidingswand als u er meer compartimenten van wil maken is dat geen probleem echter moet u het dan even in de opmerkingen zetten dan kunnen we een gericht offerte voor u maken. als u met dieren kweekt wilt u ze met het paringzijzoen samen zetten maar voor de rest appart dit is geen enkel probleem we kunnen een tussenschot maken die demontabel is mocht u dat willen even in de opmerkingen zetten kosten zijn +-€ 20.- extra daarvoor.

Om een scheiding toe te voegen klikt u op de knop “scheiding toevoegen”. U ziet dan in het witte venster en in het 3d model de scheiding verschijnen. Zodra u in het witte venster op de scheiding klikt, kunt u de positie hiervan bepalen. Mocht de scheiding niet naar wens zijn, dan kunt u deze gemakkelijk verwijderen door in het witte venster, de ongewenste scheiding te selecteren en vervolgens te klikken op “scheiding verwijderen”. Ook kunnen wij demontabele scheidingen maken.


 

Waterschot

 

Een waterschot word vaak in aqua-terraria, paludaria, riparia, vivaria en ook in tropische terraria toegepast. Het doel is om een apart land en watergedeelte te maken. In de designer kunt u kiezen om een waterschot te plaatsen van voor naar achter en/of van links naar rechts. Afhankelijk van welke afmetingen het waterbassin/ landgedeelte moet worden.

 

In de designer is het waterschot even hoog als het voorschot u kan gewoon kiezen hoe hoog u hem wilt. Let er altijd op dat bij een bepaald waterpeil ook een glasdikte van het terrarium hoort zie glasdikte terrarium stap 2. In praktijk kunnen we alles maken wat u wilt, al wilt u een cirkelvormig land gedeelte in het midden dan kunt u dat telefonisch aan ons vermelden.


Tip!  Als u een watergedeelte heeft, test hem altijd leeg. Heel vaak denken mensen dat het basin lek is en dan blijkt het capuliare werking te zijn. Let er dus op dat er niks over het glas heen zit zoals bv piepschuim.

Als u bij plateau's gekozen heb voor een afwateringsplateau dan kan u er voor kiezen er een waterschot onder te zetten dan heeft u alleen voor in uw paludarium water staan en onder het plateau en achter het waterschot zit een luchtruimte dan.

Om een waterschot toe te voegen klikt u op de knop “waterschot toevoegen”. U ziet dan in het witte venster en in het 3d model het waterschot verschijnen. Als u in het witte venster op het waterschot klikt, kunt u de richting en de positie van het waterschot aangeven. Mocht het waterschot niet naar wens zijn, dan kunt u deze gemakkelijk verwijderen door het ongewenste waterschotg te selecteren en vervolgens te klikken op “waterschot verwijderen”.