producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.
FAQ: Waterschildpadden

Vraag
Ik heb een nieuw waterschildpadden verblijf, met een buitenfilter aangeschaft, nu blijft iedere keer mijn water troebel als ik het schoon heb gemaakt. Wat kan ik hier aan doen?

Antwoord
De oplossing ligt inderdaad bij een goed bacteriël evenwicht. En de hoeveelheid en soort voer kan hierin bepalend zijn. Mogelijk kunt u een bacterie cultuur om het aquarium water op te starten kopen. Daarnaast is het misschien van belang te weten hoe de water kwaliteit is die uit uw waterleiding komt. Veelal kan er een periode zijn, waarin er verhoogde waardes te vinden zijn, waar door bacteriën geen goede kans krijgen op te starten. Zo ook wanneer u te veel en te vaak schoonmaakt, krijgen de goede bacteriën hier ook geen kans toe.

Wat wij u adviseren:
  • Verschoon het hele aquarium incl. het water van de filter.
  • Zorg voor hygiëne, maar ga niet met schoonmaak middelen te werk.
  • Vul nieuw water bij en breng het op temperatuur, hand warm is genoeg. ± 26 graden.
  • U kunt het aquarium voorzien van een flinke laag extra bodemgrind, hierin nestelen bacteriën zich goed en zorgt voor een vastzetting van vuil aan de bodem.
  • Doe in het aquarium na 1 dag, waterpest in het water.(te halen bij een aquarium zaak, of tuincentrum)
  • Doe de eerste dag een dosering biotize of reptisafe in het water. (dit zorgt voor het binden van verkeerde stoffen in het water en een juiste PH waarde te creëren.)
  • Veelal kan het zijn dat uw water hierna helemaal neerslaat wittig zoals u omschrijft, dit is goed!
  • Na een dag of 2-3 zal het water zich stabiliseren, mogelijk kunt u dit ondersteunen door extra bacteriën cultuur er af en toe in te doen, bijv. Bactuur.
  • Voer niet te veel nat voer, dit is bijvoorbeeld, Diepvries voeding of voeding met gelei, zoals in katten voer, maar voer hoofdzakelijk gedroogd voer, of sticks, speciaal voor waterschildpadden. Dit voer is vaak goed uitgebalanceerd en bevat voldoende bouwstenen voor het dier.


Tref woorden om bovenstaande artikelen te vinden in ons zoekscherm die ik hier boven genoemd heb zijn: grind, biotize, reptisafe, bactuur.

http://www.terrariumdesigner.nl/zoeken/grind

http://www.terrariumdesigner.nl/zoeken/biotize

http://www.terrariumdesigner.nl/zoeken/reptisafe

http://www.terrariumdesigner.nl/zoeken/bactuur